Masukkan Emel Jika Anda Benci Media Penipu

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Verification Email

Emel pengesahan akan dihantarkan ke emel anda selepas anda memasukkan nama di atas. Sila klik link pengesahan tersebut untuk mengaktifkan emel anda.

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Wednesday, March 19, 2008

Media Perdana Terus Menipu

Inilah sebahagian dari cara wartawan hingusan akhbar arus perdana menulis dan membuat ulasan tentang senario politik tanahair. Sebagaimana biasa mereka menulis dengan menganggap pembaca adalah bodoh seumpama mereka.

UNTUK UMNO

UNTUK BA

1. Shahidan Kasim tidak menderhaka, dia cuma tidak puas hati dan tidak tahu majlis angkat sumpah (sedang majlis ini di ketahui oleh orang yang berada di luar Perlis)

1. Lim Kit Siang menderhaka walaupun baru sekadar mengatakan tidak akan hadir dan kemudiannya minta maaf (melalui blok dan mengadap sultan secara rasmi)

2. Orang Melayu di Pulau Pinang tidak diketepikan walaupun sedikit demi sedikit lari dari Pulau Pinang dan berpindah ke Kedah. Mereka lebih selesa tinggal di negeri lain.

2. DAP mengetepikan orang Melayu dan menyebabkan menjadi terpinggir di Pulau Pinang (sedangkan DAP baru nak mula bertugas memerintah Pulau Pinang, kesan peninggalan Gerakan pun belum dapat disemak)

3. DEB banyak membantu orang Melayu (maksudnya Melayu yang beberapa kerat yang mengaut khazanah Negara termasuk para Menteri dan EXCO UMNO – berselindung di sebalik “direct nego”)

3. DAP/BA nak hapuskan DEB (sedangkan yang dihapuskan ialah amalan kronisme yang menyebabkan seorang dua menjadi kaya raya sedangkan orang Melayu terus papa kedana)

4. Perlis dan Terengganu sedang berusaha untuk memilih Menteri Besar dan tidak menjadi sebarang masalah kepada negeri itu (sampai sekarang belum selesai)

4. Kerajaan Perak/Kedah/Selangor masih bergaduh soal melantik Menteri Besar (yang lambat sedikit hanya Perak tetapi berlaku dalam suasana penuh persefahaman)

5. EXCO yang dilantik BN semuanya mendapat persetujuan ramai

5. EXCO BA terus bergaduh soal pembahagian kerusi

6. Perlantikan Mashitah adalah sangat tepat, perletakan jawatan Radzi tidak menjejaskan UMNO, Rafidah meninggalkan kementerian dengan gembira. (Hakikatnya kalau Pak Lah lantik Mat Rempit jadi menteri pun orang UMNO akan kata “satu pilihan yang tepat”)

6. Perlantikan EXCO Selangor mendapat tentangan parti komponan lain.

7. Di bawah UMNO rakyat akan terbela (sebenarnya akan tertipu)

7. Di bawah BA rakyat akan sengsara (kalau sengsara rakyat Kelantan tak akan pilih PAS untuk penggal keempat)

8. Demonstrasi diperlukan untuk membela orang Melayu (maksudnya orang UMNO)

8. Demonstrasi adalah haram untuk pembangkang (walaupun nak selamatkan orang Melayu)


Banyak lagi contoh lain cara wartawan UMNO menulis yang membayangkan mereka adalah penulis upahan yang merasa hanya UMNO dapat menjaga periuk nasi mereka.

Tranungkite.net