Masukkan Emel Jika Anda Benci Media Penipu

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Verification Email

Emel pengesahan akan dihantarkan ke emel anda selepas anda memasukkan nama di atas. Sila klik link pengesahan tersebut untuk mengaktifkan emel anda.

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Saturday, April 19, 2008

Yang Mana satu- Keris man ke atau Kera man?

Baru semalam kita baca berita Malaysiakini yang melaporkan bahawa Kera man mengaku bahawa keris merupakan salah satu faktor kekalahan BN dalam pilihanraya lepas. Hari ini, Keris man menyangkal laporan itu di dalam utusan meloya. Jadi apa yang patut kita tanya, antara Malaysiakini atau Utusan Meloya, atau antara keris man or kera man?

Bukan niat nak jadi kurang sopan memberikan panggilan-panggilan kerisman dan keraman kepada dua pemimpin ni. Tapi pembaca lebih senang faham kalau guna istilah itu di sini, jadi nak buat macammana? Pembaca lebih senang nak ingat peristiwa menghunus keris apabila dipanggil dengan gelaran 'kerisman'. Pembaca lebih dengan dialog ni "Jangan jadi beruk2 di jalan raya" ingat apabila disebut 'keraman'.

Kata Dato Seri Hishammuddin,

''Tak mungkin naib ketua saya boleh menyatakan sedemikian kerana dia sentiasa ada bersama-sama dengan saya," katanya.

Setiap masa bersama?

Kata Utusan,

"Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung PIBG Ke-39 dan Pengisytiharan 110 Tahun Sekolah Kebangsaan (SK) Semenyih di sini hari ini.

Hishammuddin mengulas mengenai kenyataan Khairy dalam laman web tersebut yang dipetik sebagai berkata, isu keris menjadi salah satu daripada beberapa punca sokongan terhadap BN merosot dalam pilihan raya umum 8 Mac lalu.

Bagaimanapun, Khairy dalam laporan itu menolak tanggapan bahawa isu keris menjadi punca utamanya.

Khairy dilaporkan oleh laman web tersebut memberikan komen itu ketika ditemui pemberita pada Program Permukiman Ahli-Ahli Parlimen BN di sebuah hotel di Kuala Lumpur semalam.

Mengulas perkara tersebut, Hishammuddin menegaskan, keris tidak mempunyai kaitan dengan sentimen perkauman."

Oooo begitu. Rupanya maksud Hishammuddin, khairy sentiasa ada bersama dia waktu tu. Mungkin maksudnya setiap saat dan detik. Jadi mungkin setiap patah kata dari khairy akan dia tahu. Semua akan dia dengar. Dan kalau khairy nak kencing pun mereka pergi tandas bersama-sama.

Jadi kita tunggu apa cerita sebenarnya. Adakah Malaysiakini yang tipu, atau KerisMan?
Atau adakah cuma utusan yang mengampu dan akankah keraMan menafikan laporan Malaysiakini tu? Orang lain dah nafikan. Tuan punya badan bila lagi??

TV3 Terus Beraksi- Kini Jadi hero Melayu

TV3 terus beraksi lagi. Kalau sebelum pilihanraya dahulu mereka menjadi jaguh madium kempen Barisan nasional yang akhirnya membawa kekalahan kepada BN, kini mereka kononnya menjadi medium penyatuan kaum melayu. Nampaknya TV3 akan termaktub di dalam sejarah sebagai satu media yang berjuang bersungguh2 untuk membela nasib kaum Melayu.

Hakikatnya, sungguhkah begitu? Benarkah mereka begitu prihatin kepada nasib melayu? Benarkah mereka begitu bimbang dengan hala tuju orang melayu di Malaysia ni? Saya pasti semua pun tahu bahawa jawapannya 'tidak'. Kalau mereka benar-benar bersungguh nak bela nasib melayu, sepatutnya mereka akan dedahkan segala kecurangan yang dilakukan oleh para pemimpin. Keran kecurangan2 inilah yang akan membinasakan nasib melayu. Kecurian2 inilah yang membuatkan orang melayu kekal hidup dalam kemiskinan.

Tapi itu tidak berlaku. Mereka hanya menjadi pak turut dan kaki bodek pemerintah. Pabila musim pilihanraya, mereka jadi tukang kempen. Bila ada akta baru atau undang2 baru diperkenalkan, mereka jadi kaki puji. Mereka jadi kaki bodek. Mereka jadi kaki ampu. Bila ada UMNO kalah pilihanraya, mereka jadi pelakon kononnya umno, pas dan pkr harus duduk semeja untuk berunding. Sedangkan, bila Pakatan Rakyat baru nak memerintah, mereka membuat onar dan menyebar banyak berita yang karut marut dan bertujuan jahat nak menjatuhkan kerajaan baru.

TV3, cara anda bekerja ini bukannya membantu negara dan rakyat tapi anda hanya membantu Barisan nasional. Kepada para pembaca berita, kami dah naik malu tengok muka anda yang tersenyum2 setiap kali menceritakan kebaikan2 para pemimpin BN. Kemudian seminit kemudian anda mengutuk dan mengeji pemimpin pembangkang. Memalukan.

Tak sabar nak tengok apa akan jadi kepada tv3 selepas kerajaan pusat bertukar tangan nanti. Adakah masih kekal orang yang sama, ataupun diganti dengan orang yang baru.

http://Antitv3.blogspot.com