Masukkan Emel Jika Anda Benci Media Penipu

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Verification Email

Emel pengesahan akan dihantarkan ke emel anda selepas anda memasukkan nama di atas. Sila klik link pengesahan tersebut untuk mengaktifkan emel anda.

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Thursday, February 12, 2009

Kata TV3, Anwar Ibrahim adalah Mastermind. Hebatnya Anwar...

DS Anwar Ibrahim dan Izzah. Kata TV3 suku, inilah kononnya mastermind di sebalik kekacauan di Perak sekarang. Eh eh, bkn Najib ke?


Seperti yg dijangka, TV3 suku terus menjadi semakin suku. Sekarang ni pembaca berita tv3 suku sedang putarkan balik rakaman video sidang akhbar Karpal Singh yang suruh Anwar letak jawatan sbg Ketua Pembangkang tu. Tv3 suku terus bawa penonton imbas balik yg sbnrnya budaya rusuhan ataupun demonstrasi ni mula pada era 1970-an dan dipelopori oleh pemimpin pelajar waktu tu, sdr Anwar Ibrahim.

Lepas tu budaya tu berulang lagi waktu tahun 1998 selepas pemecatan Timbalan Perdana Menteri Malaysia, DS Anwar Ibrahim pada waktu tu jg. Rakyat di seluruh pelusuk negara berdemonstrasi. Paling besar demonstrasi di dataran merdeka. Yang menggerakkan demonstrasi tu ialah DS Anwar Ibrahim sendiri.

Sekarang ni dalam isu di Perak, rakyat bangun memberontak. Berkumpul selepas solat Jumaat dan berarak di jalan dan membuat demonstrasi kerana marah dengan kerajaan BN dan tindakan Sultan yang bertindak di luar bidang kuasa.

Lepas tu ada macam-macam lagi 'huru-hara' yang terus berlaku di Perak. Apa yang menariknya, semua penganalisis bengong yang ditemuramah semuanya membayangkan ada mastermind kat belakang semua huru hara ni. Dengan kata lain, semua rakyat negara sini ni hanya akan bergerak menentang kerajaan hanya apabila ada campur tangan seseorang ni.

Sapa mastermind tu? Dengan yakin tv3 dan penganalisis tu menyatakan Anwar Ibrahim di belakang semua ni. DAP dan Karpal Singh pun kononnya turut dipergunakan oleh Anwar Ibrahim. Fuhh...hebatnya Anwar!

Tv3 adalah stesen tv paling 3 suku di rantau ni. Itu kenyataannya. Setuju atau tidak, terpulanglah.
http://antitv3.blogspot.com

Najib dan Sarawak, erm...dah dekat ke?


Ketua Menteri Sarawak yg dah berkuasa hampir 3 dekad


Kawasan Parlimen di Sarawak

10 Mac ni Menteri Kewangan kita, Datuk Seri Najib akan bentangkan bajet mini di dewan rakyat. Nampak memang normal sebab sekarang ni pun tengah krisis ekonomi. US pn buat benda yang sama. Cuma ada speselnya bajet mini kita ni.

Bajet ni juga akan memperuntukkan khas untuk Sarawak yang terjejas teruk sebab banjir baru-baru ni. Soal tu saya setuju dong. Memang wajib kerajaan tolong rakyat yang kesusahan.

---------------------------------------------------------------------------

"Kerajaan persekutuan akan menawarkan bantuan kepada mereka yang terjejas oleh banjir baru-baru ini. Kita telah menyatakan komitmen. Bagi mereka yang ditempatkan di pusat pemindahan banjir akan menerima RM300 manakala mereka yang tidak tinggal di pusat pemindahan dan tinggal di rumah saudara mara juga akan menerima RM300.

"Kita akan mengagihkan dana berkenaan sebaik sahaja senarai penerima disediakan kepada kita. Bagi para petani, yang hasil tanaman mereka musnah oleh banjir juga akan menerima bantuan. Kadar berkenaan akan diputuskan oleh kerajaan negeri," kata Najib kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan pemimpin parti komponen Barisan Nasional Sarawak (BN) di sini hari ini.

---------------------------------------------------------------------------

Cuma sama-samalah kita tengok lepas ni kat TV3 tentang Sarawak. Krew2 tv3 akan mula masuk ke sarawak. Ambil gambar pembangunan sana-sini, ambil gambar kampung2 yg maju dan temuramah pakcik dan makcik kampung2 sana yang semuanya 'gembira & sokong' sangat dengan kerajaan Barisan Nasional.

Pembaca berita tv3 tu akan senyum2 kambing waktu diorang baca berita tu menandakan yang diorg tengah baca berita yang menarik dan menghiburkan hati diorang. Konon nak tinggalkan kesan psikologi yang baik tapi lebih kepada menyakitkan hati. Kan bagus buat macam pembaca berita Astro Awani tu je. Buat rilek je. Nampak lebih profesional. Taklah nampak macam kerang busuk macam kaki-kaki ampu tu.

Apapun, ni adalah episod permulaan. Akan datang akan berlambak-lambak lagi kisah pasal Sarawak. Pasal Sabah? Alah...lupakan dulu, sebab diorang pun baru je pilihanraya negeri hari tu. Sarawak kan nak pilihanraya negeri dalam masa terdekat?

Sebagai rakyat, terima kasih pak Najib kerana prihatin.