Masukkan Emel Jika Anda Benci Media Penipu

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Verification Email

Emel pengesahan akan dihantarkan ke emel anda selepas anda memasukkan nama di atas. Sila klik link pengesahan tersebut untuk mengaktifkan emel anda.

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Friday, April 25, 2008

Assignment Baru TV3- Kisah Penghadang Konkrit

Bersungguh-sungguh je tv3 siarkan berita pasal perobohan penghadang konkrit kat selangor tadi. Kerajaan negeri dah nafi dah dan kata perbuatan tu bukan dilakukan atas arahan mereka.

Tapi apa yang tv3 buat ialah mereka cuba seboleh-bolehnya untuk 'guide' penonton berfikir bahawa perbuatan meroboh konkrit tu adalah sebenarnya atas arahan kerajaan negeri yang ditunjangi PKR. Bukan main lagi mereka fokus kamera dekat bendera-bendera PKR, PAS dan DAP tu tepi-tepi jalan tu. Ada agenda lagi nampaknya.

Corak pemberitaan tv3 ni memang macamtu. Kalau benda tu boleh digunakan untuk hentam pembangkang, berita tu akan pura-pura bersikap adil dengan menyiarkan jawapan dari kedua belah pihak. Tapi ulasan dari pembaca-pembaca berita yang kita dah makin menyampah tengok tu senyap-senyap nak suruh penonton berfikir bahawa memang betul pembangkang salah. Padahal benda tu belum terbukti lagi pun. Lepas ni nanti adalah puak-puak samdol yang akan guna isu ni. Isu baru katakan. Isu babi pun tak habis lagi. BN, jadi pembangkang best kan dengan adanya tv3?

Tapi kalau yang buat salah dari pihak BN, jangankan nak dapat ulasan macam yang pembangkang tadi malahan nak masuk tv pun susah. Itulah 'best' nya jadi pembangkang negeri yang sebenarnya kerajaan pada peringkat pusat. Kerajaan yang ada tv. Nasib baik penonton tv sekarang ni pun sebahagian besarnya pengguna internet seperti saya dan anda.

Cara berfikir pengguna internet jauh lebih moden dan adil sebab biasa terdedah kepada berita dari pelbagai sumber. Mari kita keluarkan otak kita dari kerangka pemikiran yang ditaja oleh tv3.

Kerana itu memang tugas mereka.

http://antitv3.blogspot.com/


(Dengan besar hatinya sy membenarkan artikel-artikel dari blog ini disebarkan sekiranya anda pun merupakan anti media kaki pengampu seperti saya. Tolong sertakan link ke antitv3.blogspot.com bersama ye)