Masukkan Emel Jika Anda Benci Media Penipu

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Verification Email

Emel pengesahan akan dihantarkan ke emel anda selepas anda memasukkan nama di atas. Sila klik link pengesahan tersebut untuk mengaktifkan emel anda.

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Jom Boikot Utusan Meloya dan TV3 Suku

Tuesday, February 10, 2009

Kononnya Najib Tidak Terlibat

Kata DSP Gan Tack Guan, Najib tak terlibat dalam kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu. Jadi tak perlu ambil keterangan Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung kes hasutan yang melibatkan penulis blog, Raja Petra Raja Kamarudin tu.

Boleh tak sapa2 kat dunia ni kita tahu yg dia tak ada kaitan dengan mana-mana jenayah yg dituduh bahawa dia terlibat sedangkan dia belum ditanya apa2 soalan lg? Kalau dh tanya dan dapati keterangan dia mengesahkan yg dia tak terlibat, bolehlah. Tapi kalau tak tanya langsung dan tak rekodkan apa2 keterangan lepas tu declare orang tu 'clean', apa maksudnya? Sama ada dia sendiri yg tak clean ataupun makan gaji buta.

-------------------------------------------------------------------------

Penolong Pengarah Pusat Biro Nasional/Interpol itu berkata, ini kerana siasatan polis mendapati Timbalan Perdana Menteri itu tidak terlibat dalam kes pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

"Beliau (Najib) tidak dipanggil untuk memberi keterangan setelah segala siasatan pihak polis dijalankan dan mendapati beliau tidak terlibat dalam kes ini," katanya.

-------------------------------------------------------------------------

Siasatan awal? Macammana korang siasat? Siasat tapi asal ada nama orang tu korang tak nampak then akhirnya orang tu takda kaitan? Kan?

-------------------------------------------------------------------------

"Saya maksudkan kes yang sedang berjalan di hadapan mahkamah ini tidak perlu siasat Najib walaupun nama beliau ada disebut dalam kandungan lampiran A (artikel Let's Send the Altantuya Murderers to Hell).

"Dalam proses penyiasatan kita perlu lihat pembabitan seseorang. Kena ambil kira semua itu. Semua saksi sememangnya penting tetapi dalam kes ini, Najib tidak terbabit langsung jadi tidak perlu ambil keterangan beliau," kata Gan.

-------------------------------------------------------------------------

Aku ulang balik. Mana ko tau dia tak ada kaitan kalau korang tak ambik keterangan dia lagi? Napa, kecut ker?? Takut kena buang kerja??

-------------------------------------------------------------------------

Timbalan Pendakwa Raya Roslan Mat Nor, membantah soalan Gobind yang menurutnya cuba membawa elemen politik kerana saksi kelima itu tidak mempunyai kuasa untuk memberi jawapan terhadap soalan berkenaan.

"Saksi adalah pengadu dalam kes ini dan bukannya pegawai penyiasat jadi beliau tidak mempunyai kuasa untuk membuat sebarang cadangan bagi proses pendakwaan," katanya.

-------------------------------------------------------------------------

Ni lagi sorang. Orang nak kredibiliti korang tu naik balik. Tapi kalau asyik nak tutup tahi gajah guna daun pisang je, sampai bila-bila pun orang tak percaya. Blah la.

Rujuk MSTAR 11 hb Feb 2009- http://www1.mstar.com.my/cerita.asp?file=/2009/2/11/mstar_berita/20090211100433&sec=mstar_berita

http://antitv3.blogspot.com/

2 comments:

Asrol Budi said...

bro... len kali klu nak letak artikel sy sarankan letak sekali pic yang berkaitan.. Baru kemas dan catik, sedap mata memandang... Bila blog nampak cantik dan kemas baru orang tertarik nak baca..

AntiTV3 said...

Ya eya dong ...
trima kasih kerana datang.

Kalau nk sumbang artikel, kirim kt komen yer.

salam